Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2014 22:30 - Хидрангея - как си променя цвета
Автор: shaganear Категория: Хоби   
Прочетен: 2281 Коментари: 0 Гласове:
1



КАК ДА ПРОМЕНИМ ЦВЕТА НА ХИДРАНГЕЯТА

Докато тревата е зелена от другата страна, като че ли и Хидангеята в градината отсреща е с цвят, който вие нямате. Не се притеснявайте, и вие можете да промените цвета на хидрангеята.

image

ЗАЩО ЦВЕТОВЕТЕ НА ХИДРАНГЕЯТА ПРОМЕНЯТ ЦВЕТА СИ

Преди да решите да промените цвета на хидрангеята си, трябва първо да разберете защо цветовете на хидрангеята могат да си сменят цвета.  Цветът на хидрангеята зависи от химическия състав на почвата. Ако в почвата има завишено количество алуминий и ниско PH, цветовете на хидрангеята ще бъдат сини. Ако в почвата съдържанието на PH е високо или съдържанието на алуминий е ниско, цветовете се оцветяват в розово. За да промените цвета на хидрангеята, трябва да промените химическия състав на почвата.

КАКВО ДА НАПРАВИМ ХИДРАНГЕЯТА НИ ДА ЦЪФНЕ В СИНЬО

Ние често търсим информация как д променим цвета на хидрангеята от розов в син. Ако хидрангеята ви е розова, а вие искате да стане синя, трябва да проверите едно-две неща. Дали почвата ви е бедна на алуминий или PH то е твърде високо и растението не може да усвои алуминия в почвата. Преди да променяте цвета, трябва да тествате почвата. Резултатът на теста ще покаже следващите стъпки.

Ако PH е над 6.0, това означава че е твърде високо и трябва да се намали (да увеличите киселинноста на почвата). Намаляването на PH може да стане като полеете почвата около хидрангеята със слаб разтвор на оцет и вода или да наторите със специални торове, които увеличават киселинността на почвата, такива като за азалеи и рододендрони. Важно е да знаете, че трябва да третирате почвата така че да обхванете всичките корени, около 30-60 см покрай растението.
Ако тестът показва не достатъчно количество алуминий, тогава трябва да третирате почвата с нещо, което съдържа алуминий. Можете да добавите алуминиев сулфат към почвата, но го направете с малко количество за сезона, защото това може да изгори корените.

КАК ДА НАПРАВИМ ЦВЕТА ХИДРАНГЕЯТА РОЗОВ

Да промените хидрангеята ви от синьо в розово е по-сложна задача, но не е невъзможно. Причината това да е по-трудно, защото няма начин да се извлече алуминий от почвата.Единственото, което можете да направите е да увеличите PH до ниво, когато хидрангеята да не може да усвоява алуминия. Можете да увеличите PH, като добавите лайм или торове с високо съдържание на фосфор в почвата в зоната на корените. Това е около 30-60 см около растението. Възможно е да се наложи да повторите това третиране докато цветът не се промени. Ще трябва да го правите всяка година докато искате хидрангеята ви да цъфти в розово.

Превод от наглийски език
Автор: Heather Rhoades

Източник: Garden Know How
http://www.gardeningknowhow.com/ornamental/shrubs/hydrangea/change-hydrangea-color.htm


Тагове:   син,   цвят,   хидрангея,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shaganear
Категория: Хоби
Прочетен: 104344
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031