Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 19:29 - Растения - природни репеленти против комари
Автор: shaganear Категория: Хоби   
Прочетен: 2339 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2022 15:13


РАСТЕНИЯ КАТО РЕПЕЛЕНТИ ПРОТИВ КОМАРИ СТАТИЯТА Е ПРЕВЕДЕНА ОТ :
http://www.naturallivingideas.com/11-plants-that-repel-mosquitoes/

image
Цитронела image
Вероятно сте чували за това растение - това една от най-често използвана съставка в повечето репеленти против комари. Цитронелата е красиво многогодишна туфеста трева със силен аромат. Ароматът на растението преобладава над други аромати и държи комарите на разстояние. Самото растение има доста по-силен аромат от който и да е репелнт против комари, така че това е добър избор! Цитронелата се отглежда много лесно, достига до височина 1,50м! Можете да отглеждате Цитронела в саксия и да я разположите на терасатата или верандата или да я засадите директно в градината. Това е един добър натурален репелент против комари.

Маточина Още един перфектен избор за природен репелент против комари е Маточината. От семейство ментови растението е лесно за отглеждане дори за начинаещи градинари. Маточната е много устойчиво на студ растение, добре се държи дори на сянка. Расте много бързо и понякога е агресивно растение, така че можете да го отглеждате в саксия, а когато го засадите в градината, трябва да внимавате да не завземе цялата градина. Освен това можете да изсушите листата и да ги използвате за чай!
растящо
Непета image
Изследванията през 2010г показаха че Непетата е 10 пъти по ефективна от Диетилтолуамид, съставка за повечето репеленти. Растението се отглежда много лесно и ако имате котки, те определено ще бъдат много щастливи. Ако имате котки трябва да засадите растнето далеч от зеленчуци и други билки и подправки, защото непеата привлича котките!

Тагетес image
Едногодишно цвете с ярки цветове е един перфектен избор за да държите комарите далеч. Тагетесът съдържа Пиретрум, съставка на репеленти против насекоми, и има специфичен аромат, който е отблъскващ за повечето насекоми. Самите цветове са красиви и може да се направи прекрасен бордюр или да се комбинира с други цветя.
Босилек image
Босилекът, освен подправка в кулинарията, също така се използва като защита против комари. Засадете босилек и ще имате двойна полза от него. Има много видове босилек, така че можете да експериментирате кой вид ще ви допадне нйа-много.

Лавандула image
Вероятно знаете че лавандулата има прекрасни лилави цветове. Но знаете ли че лавандулата също така е и природен репелент против комари? Можете да отглеждате лавандула вкъщи на слънчев прозорец или в градината, в цветна леха за да държите насекомите на разстояние. Освен това можете да направите билков чай или да да я използвате вкъщи за приятен аромат.

Мента image
Аромата на ментата отблъсква повечето насекоми, осен това ментата помага против ухапване от насекоми. Приложете листата на ментата на ухапаното място и ще почуствате облекчение. Освен това можете да я използвате в кулинарията или да си направите успокояващ чай.

Чесън image
За съжаление консумирането на чесън не помага срещу комари, но ако засадите няколко скилидки в билковата или зеленчуковата градина, ще държи комарите на разстояние.

Джоджен image
Красивите цветове на джоджена имат отблъскващ ефект за комарите и привличат много красиви пеперуди.

Розмарин image
Розмаринът е красиво цъфтящо растение, което се използва и в кулинарията, освен това е един добър репелент против комари. Идеален е за билкова градина!

 

Сакъз image
Това красиво цъфтящо растение е идеален избор за репелент против комари. Засадено във висяща саксия освен че ще изглежда много красиво, но и ще ви редпази от насекоми!



 

 











 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shaganear
Категория: Хоби
Прочетен: 104341
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031